Swemet tecknar nytt distributionsavtal

Skärmavbild 2016-01-21 kl. 23.28.40Swemet tecknar nytt distributionsavtal med ledande leverantör av trådlösa kommunikationsutrustningar

Swemet AB tecknar nytt distributionsavtal med Connode AB avseende radiobaserad kommunikationslösning. Samarbetet öppnar upp större möjligheter att nå den kommersiella marknaden såsom fastigheter och industri såväl som energibolagsmarknaden både i Sverige och Europa. Därmed beräknas avtalet vara positivt för Swemets omsättning såväl som rörelseresultat.

Avtalet öppnar upp en ny del av marknaden för Bolaget och är ett viktigt steg i ambitionen att utöka Swemets produktutbud. Connodes systemlösning för AMR (Automatic Meter Reading) bygger på ett automatiskt, redundant och självreglerande radiobaserat mesh-nätverk med inbyggd säkerhet och finns idag i drift hos ett stort antal energidistributörer.

- Genom samarbetet med Connode får Swemet ett heltäckande koncept som svarar mot marknadens krav. I vårt produktutbud kan vi nu överrida den polarisering som uppstått i marknad mellan PLC och radiokommunikation. Det gäller både elnätsbolag och kommersiella aktörer, säger Jan Axelsson, VD på Swemet.

Den nuvarande produktgenerationen är helt baserad på öppna standarder som IP v6 (6LoWPAN, IEEE 802.15.4 etc.) och ger en mycket flexibel och kostnadseffektiv kommunikations infrastruktur som kan användas för ett flertal applikationer. Produkterna stöder också andra användningsområden inom Smart Metering och Smart Grid. Systemet har även en hög skalbarhet och en krypterad kommunikationslösning som inte har någon påverkan på befintlig infrastruktur.

- Den svenska marknaden för smarta elmätare håller på att ta fart igen och vi ser stor potential i detta samarbete, genom Swemets erfarenhet och höga marknadsnärvaro, säger Michael Westberg, Vice Vd och Försäljningschef på Connode.

Connode AB, med huvudkontor i Stockholm, är en ledande leverantör av trådlösa kommunikationsutrustningar inom Internet of Things. Connode’s nuvarande generation produkter, Connode 4, är helt baserad på IPv6 och resultatet av tio års utrullning av storskaliga trådlösa mesh-nätverk inom framför allt AMR. Sedan 2006 har elnätsbolag och teleoperatörer implementerat produkter baserade på Connode-teknologi i storskaliga projekt i Europa, Mellanöstern och Asien. Connode är en ”Key Supplier” av mesh-teknik till världens största Smart Metering program, UK SMIP i Storbritannien, samt strategisk leverantör till Indiens största energibolag – Reliance Energy. Mer information: www.connode.com